BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

miercuri, 7 iunie 2017

Superstitiile sau credintele false in care un crestin nu ar trebui sa creada


Superstitiile sau credintele false in care un crestin nu ar trebui sa creada

Superstitia este o credinta primitiva in spirite bune si rele, in miracole, farmece, vraji etc. Chiar daca originea ei este primitiva, superstitia se intalneste si in viata noastra actuala. De cate ori nu ati spus: „Azi imi va merge rau pentru ca este marti, 13!” sau „Azi o sa am ghinion pentru ca mi-a taiat calea pisica neagra?!”
Parerea preotilor este ca superstitiile sunt credinte false mostenite de la inaintasi. Cine crede in superstitii falsifica adevarul, drept pentru care vinovatii suporta canoane. Redam in continuare superstitiile cel mai des intalnite si in care un crestin nu ar trebui sa creada:
* Credinta ca savarsirea Sfantului Maslu pentru persoanele care sunt bolnave are rostul de a grabi sfarsitul acestora. Dimpotriva, chiar si in cazul unor boli incurabile, avem datoria sa ne rugam, prin taina Sfantului Maslu, pentru tamaduirea si iertarea pacatelor celui in cauza, avand mereu incredere in puterea lui Dumnezeu.
* Credinta ca lipirea monedelor pe icoane arata indeplinirea anumitor dorinte.
* Credinta ca daca iti pui o dorinta scrisa in candela sau la icoane, ti se indeplineste.
* Credinta ca daca bati in lemn sau scuipi in san, te feresti de pericole probabile.
* Credinta ca ata rosie alunga deochiul la copiii mici.
* Credinta ca daca te mananca nasul sau ti se zbate ochiul, iti merge rau.
* Credinta daca arunci bani pe drum ori in ape atunci cand se merge cu un cortegiu mortuar, crezand ca astfel ii cumperi celui decedat „trecerea prin vami”.
* Este superstitie sa crezi ca nu e bine sa botezi in aceeasi apa mai multi copii. Singura regula care se respecta in cazul botezarii mai multor copii in aceeasi apa este ca daca trebuie botezat un baiat si o fata se scufunda in cristelnita mai intai baiatul si apoi fata, iar daca sunt mai multi baieti si mai multe fete, se boteaza intai baietii, apoi fetele. Toti primesc insa puterea sfintitoare a apei si pentru toti Taina Botezului este la fel de valabila.
* Credinta ca daca intalnesti preotul inseamna ca vei avea ghinion.
* Este superstitie sa crezi in vise si sa le povestesti si altora.
* E superstitie credinta ca daca dai bani de lunea, dai toata saptamana, credinta ca nu este bine sa te intorci din drum daca ai uitat ceva sau credinta ca nu e bine sa speli sau sa cosi vinerea, ori sa maturi prin casa seara.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu