BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

sâmbătă, 1 aprilie 2017

Incredibile traditii si superstitii legate de bani

Incredibile traditii si superstitii legate de bani

Cu toate ca folosirea curenta a banilor e de data mai curand recenta in istoria umanitatii, stramosii nostri aveau si ei obiecte de care se slujeau pentm a cumpara sau apelau la troc. Din aceasta epoca ancestrala ne-au ramas unele traditii pe care multi le vor califica drept superstitii, si care de-a lungul veacurilor au cunoscut o serie de transformari. Asadar, s-a dezvoltat in timp un adevarat amalgam de traditii si superstitii care ne permit sa ne sporim bunurile si sa atragem banii. Iata in continuare cateva dintre ele, care si-au pastrat valabilitatea si in zilele noastre.


* Inainte de a pleca in calatorie sau in vacanta, lasati de fiecare data acasa cateva monede. Ar fi de rau-augur sa va goliti casa de toti banii.

* Daca scapati bani pe jos in casa, spuneti: „Bani pe podea, bani vor intra cat de curand si pe usa. “

* Daca gasiti bani pe trotuar sau pe strada, aceia sunt cu adevarat un talisman. Totusi, nu se stie ca nu e recomandat sa pastram prea multa vreme banutii gasiti, ci trebuie sa-i cheltuim cat mai repede cu putinta, pentm a capata altii! La fel, trebuie sa evitam sa vorbim altora despre provenienta lor.

* Un talisman din bani: daca e vorba despre o moneda, aceasta va fi gaurita in mijloc. Daca ne referim la bancnota, aceasta va fi impaturita de trei ori. Pentru a atrage prosperitatea, e recomandabil sa aveti mereu asupra voastra un astfel de talisman.

* Daca gasiti o moneda emisa in anul nasterii voastre, e un talisman aducator de mare noroc si pe care, date fiind circumstantele, il puteti pastra. O asemenea moneda nu trebuie cheltuita, caci ea va deveni un talisman.

* Pentru a va asigura ca veti avea mereu bani, legati un snur (un capat de sfoara obisnuita e cat se poate de bun) in asa fel incat sa formeze un soi de cerc. Pastrati-l mereu asupra voastra, fie in geanta, fie in portofel.

* Cand se insereaza, tineti o moneda din argint in podul palmei; uitati-va peste umar, si cand apare prima stea, puneti-va o dorinta. Se va implini in urmatoarele doua zile.

* Daca visati bani trei nopti la rand, inseamna ca in putina vreme (intre trei si sapte saptamani) veti primi bani de unde nu v-ati asteptat.

* Pentru a atrage banii, frecati o lumanare verde cu cuisoare. Puneti lumanarea in sfesnic (sau candelabru), iar pe acesta asezati-l pe o bancnota. In joia urmatoare, la exact trei ore de la asfintit, aprindeti lumanarea si lasati-o sa arda pana cand se consuma in totalitate. Ziua urmatoare, ingropati capatul de lumanare ramas – de fapt, ceara ramasa -, frecati bancnota cu cuisoarele deja folosite si ascundeti-o undeva in casa sau in apartament.

* In ajunul Anului Nou, puneti o duzina de monede in exteriorul casei. A doua zi, adunati-le si pastrati-le tot anul. Asa, va veti asigura ca veniturile voastre se vor pastra mai mari decat cheltuielile.

* In ziua de Anul Nou, frecati-va timpul cu o moneda din argint. Asta va va garanta prosperitatea pentru tot anul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu